April wrap-up

The books:

Octavia E. Butler’s Parable of the Sower (Earthseed, #1)
Reni Eddo-Lodge’s Why i’m no longer talking to white people about race
Therése Söderlind’s Vägen mot Bålberget

Omg, such a poor reading month. While I loved Why I’m no longer talking to white people about race, I didn’t love Vägen mot Bålberget (idk what the English title would be, it’s about the witch-burnings that happened in Sweden, but still fictional). I think I’m just in a funk, but no books appeal me right now.

The movies:

Tomb Raider
The Shape of Water
Captain Fantastic
Avengers: Infinity War

I mean, I like both Alicia and my Marvel universe, but the movie I’ll remember from this month is Captain Fantastic.

The shows:

Archer
Parks & Recreation
Penny Dreadful

Advertisements

8 thoughts on “April wrap-up

  1. It’s barely been on TV here (they showed a few seasons a couple of years ago), and I didn’t see it then. But I got really interested after reading Amy Poehler’s book 😀

   Like

 1. Jag kan glädja dig med att din reading funk is nothing compared to my reading funk 😛 Eller det kanske inte gör dig något alls. Förmodligen inte. Jag läser just nu så lite att det praktiskt taget äcklar mig. En plan måste sättas in för att åtgärda detta! Det här går ju bara inte. Kanske om man tar en bok, räknar ut hur många sidor man måste läsa för att vara klar inom en viss tidsram, går så några gånger, så kanske man kommer igång igen?

  Liked by 1 person

  1. Jomen jo! Jag gillar alltid sällskap när nått inte fungerar för mig, typ “jaja, det är iaf inte bara jag!”. Jo, det är nog enda sättet. Läste precis en artikel där de sa “läs 10% av boken varje dag”, men det måste fan vara någorlunda intressant då också… 0 lust just nu. Bokförslag?

   Liked by 1 person

   1. Jag tänker just nu, är nog bra om det också är en kort bok så att man känner att man kommer någon vart. Kom precis på att jag faktiskt lyckades ta mig igenom en hel bok (!) förra månaden, Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst. Inte precis Roxanes Hunger men en fin liten bok som läser bra. Hon har ju en till som heter Avig Maria, räknar med att den är ca lika lång + liknande stil. Kanske kan vara något? Annars tänker jag Lauren Grahams Talking as fast as I can, borde vara hyfsat lättläst/intressant? Jag menar det är ju Lauren Graham.

    Sedan kan man ju alltid gå på omläsning. Jag har en hang-up på Johanne Hildebrandts Fördömd (arkeologisk utgrävning i Sverige, lite universitetsmiljö och demoner på det, huvudsakligen kvinnlig cast, tror det var Katarina Ewerlöf som läste in den vilket inte gjorde saken sämre).

    Har också tankar på Gudarnas Fall, men då måste jag gå till Kulturmagasinet och get my library card sorted (alltså, jag har ju slängt mitt kort pga hur kunde jag vet att jag skulle få nytta av det igen?? Och de skriver visst aldrig av en liksom ngh!), kan eventuellt vara lite väl mycket effort just nu.

    Eller så ska man hitta sig en bokblogg/podcast som kan komma med bra tips. Kan dock vara lika svårt om inte svårare än att hitta en bok att läsa.

    Like

   2. Chick lit brukar ju vara min go-to när det är segt med läsandet, men också det börjar bli svårt iom att Penntricket förstör ALLT för mig (hej feministisk analys).

    Lauren Grahams bok vill jag ju läsa, så det kanske är en idé… MEN, svårt med biografier för en del som man tror ska vara roliga blir sega och folk är ju helt opålitliga. Omläsning blir det nog, men vad? Skulle egentligen vilja läsa om Akata Witch (tonårshäxor i Nigeria!) men den är i någon av massa flyttboxar…

    Det låter om möjligt ännu svårare, för hur kan en lita på deras rekommendationer bara så där?

    /hälsningar optimistiska utvandraren

    Like

   3. 😀 Härligt 😉 Finns det feministisk chick lit tro? Måste undersöka!

    Har du läst Russel Brands Booky Wook? Den vill jag bestämt minnas var ej dålig, apropå roliga biografier menar jag. Men Du har inte så att du kan komma åt Akata via t.ex. biblo? Så gör jag ibland, har en fysisk kopia som är på gång hemma och när jag är på vift hämtar jag hem boken från biblo och läser på skärm, då det är en möjlighet såklart.

    Nä det kan man ju inte! Jag har någon gång hittat random folk som kan tipsa om ett gäng bra böcker men sedan bara spårar det, typ säger att Keith Richards bio är jättebra, då går det ju aldrig att gå tillbaka och lita på dem igen efter ett sådan faux pas.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s