week 4 / when it snowed!

Music

Insta/Twitter/YouTube/Netflix

The accents! ❤

You can thank L for that one. Her direct quote was: “Älskar humor där man måste ha läst classics vid Oxford för att hänga med!”

Purchase
Soooo. I bought an acoustic guitar. First reaction when trying to play? “There are so many strings!” (Obvs. comparing to the ukulele.) And they hurt my fingers. We will see how this goes. Both my in-laws (who, to their sorrow, are very musical but got kids who aren’t interested at all) are super excited as well. No pressure.

8 thoughts on “week 4 / when it snowed!”

 1. Alltså. Mathew är så övertygande i sin amerikanska att det här bara låter helt fejk för mig. Var tvungen att googla om han verkligen inte är amerikan. För att man vet ju aldrig, han kanske spelar?? Although that wouldn’t make any sese.

  Like

  1. Haha, ja! Jag förstod ingenting först, och var också tvungen att kolla om han verkligen är från GB 🙂
   (Särskilt, tror jag, för att walesiska låter så nasalt? Lite som en skulle överdriva när en inte kan en accent “på riktigt”.)

   Liked by 1 person

   1. Ja alltså jag tror att jag googlat på honom förut, eller jag har 100%, han är med i en super b-ig film med Brittany Murphy, då jag också undrade om han var britt eller what, går tydligen inte in huvudet att han inte är amerikan.

    Jo, lite nasalt är det nog. Tänker på John Cale, att alla från Wales låter som honom, det känns lite som han kanske har mer dialekt..? Jag skulle nog inte tänka att Mathew och Bullet for My Valentine (enda andra referensen från Wales som jag har..) var något annat än “från England” om jag inte hade info sedan tidigare.

    Liked by 1 person

   2. Jamen visst måste han? Eller åtminstone super på dialekt, tycker ofta det skaver lite när britter pratar amerikanska men den här människan, köper att han är amerikan som fan. Som kanske redan fastställts 😛

    Näe alltså för att vara dialekt är det ca den tamaste dialekten någonsin. Tacka vet jag skotska, det är som, är det engelska ens?? Jag säger tvek på det.

    Liked by 1 person

   3. Jamen eller hur! Som när typ Benedict försöker. Det är nått som låter tillgjort. Köpte också han i Salvation som native Amerikan, och fick googla intervjuer efteråt för att bli säker (som om imdb har vad gäller såna grejer).

    Haha, tveksamt, ja! Första två veckorna förstod jag inte ett ord av det min skotska “supervisor” sa (det var på samma jobb det…).

    Liked by 1 person

   4. Jag är skamligt obekant med Benedict, känner att det är något jag måste ta tag i pronto!

    Alltså utbildningen misslyckas igen vill jag säga. Huuur var det inte något man fick lära sig i skolan?

    Like

   5. Ja, det är faktiskt en väldigt bra fråga! “Att förstå skottar och irländare” borde ju (om inte annat) iaf vara del av en fil kand utbildning i engelska. Kan en tycka.
    På tal om det kom jag förresten på att den ende britt jag hört som lät svensk (ja… du vet) kom från Wales. Antar att de har rullande r och sånt på kymriska?

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s